• en
 • nl
+31 6 50 80 36 38 frank@apt34.nl

Wat is er te doen?

Wat is er te doen?

Hier volgt een greep:

Catch by Simonis

Haven en strand

Als je apt34 verlaat en je gaat van het portiek af naar links, leidt de Douzastraat je naar de haven. Met zijn grote hoeveelheid bars en restaurants is dit één van de hotspots van Den Haag. Twee minuten lopen maar! Wij kennen (nog) niet alle restaurants, maar deze wel:

 • Catch by Simonis. Een favoriet van ons. Veel vis op het menu, prima wijnen en altijd lekker druk. Je moet wel reserveren: 070-338 76 09
 • Rootz at the Harbour. Als je van bier houdt dan zit je hier goed. Zelfgebrouwen huisbier is uitgeroepen tot de beste van 2015.
 • Stella Marina. Italiaans , aardige eigenaar, verse pasta, goede pizza’s. Woensdag gesloten.
 • Waterproef. Modern restaurant, genoemd in de Guide Michelin. Veelgeprezen wijnkaart. Reserveren 070-358 87 70 Woensdag gesloten.
 • Simonis aan de Haven. Doorlopen tot de 2e haven. De moeite waard. Erg druk, pretentieloos en leuk. Zelfbediening. Mooie viswinkel in het zelfde gebouw. Visafslagweg 20.

Het strand

Het strand van Den Haag is enorm uitgestrekt, de boulevard en het strand zijn ongeveer 15 minuten lopen vanaf Apt 34. Het strand is ronduit schitterend en er gaat niets boven een zonsondergang bekijken vanuit je luie stoel bij een strandclub. Sommige clubs zijn het hele jaar open. Of bezoek de Pier, met z’n alternatieve winkels, barretjes en eetgelegenheden. Uniek: terrasjes boven de zee. Er worden regelmatig muziekfestivals georganiseerd. Het reuzenrad biedt een indrukwekkend zicht op de kust.

Pier Scheveningen

Statenkwartier, winkelen, dineren, musea en Madurodam

Terrace on the Fred

Op vijf minuten loopafstand bevindt zich de bekendste winkelstraat van Den Haag, de Frederik Hendriklaan, die ook wel bekend staat als “de Fred”. Hier vind je een keur aan gezellige winkeltjes, kraampjes, restaurants, terrasjes en lunchrooms. Luxe bakkers, slagerijen en delicatessenwinkels worden afgewisseld met trendy modezaken. Een walhalla voor shoppers en slenteraars!

Enkele plekken waar het goed toeven is:

 • Boosty, op nr. 294. 8u30 open, zondag om 9u. Strak en modern. Ontbijt en lunch, lekkere salades en broodjes. Goede koffie.
 • Ibericus, op nr. 230. Spaans, kennen we uit Barcelona. Spaans personeel en wijn. Zoveel hammen zie je zelden in één ruimte!
 • Tasty ,nr. 58. Lekker informeel ontbijten, lunchen en dineren. 8u-22u. zo en ma 10-17u
 • Kicking Horse, nr. 17. In Paagman, Den Haag’s bekendste boekhandel. Nippend van je latte kun je genieten van optredens en signeer sessies. Altijd wat te doen.
 • De Sien, Antonie Heinsiusstraat 39, de huiskamer van het Statenkwartier. Bruin café waar buurtbewoners en expats voor een ontspannen sfeer zorgen. Prima daghap!
 • Hudson Bar & Kitchen, Aert van der Goesstraat 45, in het verlengde van de Fred. Amerikaanse hamburgers en spareribs, leuke bar.
 • De Javaan, een stukje verderop op nr. 45. Indonesische keuken. Zonder twijfel het kleinste restaurant van Den Haag. Met terras.

Den Haag Centrum

10 minuten met de tram.

City centre
Gemeente museum

Gemeentemuseum

Eén van de mooiste musea van Nederland op 10 minuten loopafstand! Prachtige Mondriaan collectie met de Victory Boogie Woogie als publiekstrekker. Wisselende, drukbezochte tentoonstellingen. De echte ster blijft voor ons toch het gebouw zelf, een schitterend ontwerp van Berlage.

Achter het museum vind je het prachtig gelegen brasserie Berlage. Van dinsdag tot en met zaterdag geopend voor lunch en diner.

Fotomuseum en GEM

Pal naast het Gemeentemuseum liggen het Fotomuseum en het GEM museum voor moderne kunst. Twee interessante musea in één gebouw , zeer de moeite waard om te bezoeken. Het gebouw beschikt ook over een restaurant, Gember. Leuk terras.

Omniversum

Het grootste bioscoopscherm van Nederland van maar liefst 36 x 18 meter. Een 8000 watt digitaal surround systeem. Stoelen waar je niet in zit, maar ligt. Een unieke, niet te missen filmbelevenis!
Ook naast het Gemeentemuseum, maar dan aan de andere kant op de hoek van de President Kennedylaan.

Museon

Tegen het Gemeentemuseum aangebouwd vind je dit educatieve museum. Zeer interactief en boeiend voor jong en oud.

Beelden aan Zee

Museum voor moderne beeldende kunst, werkelijk prachtig gelegen aan de kust. Zeer de moeite van een bezoek waard.

Madurodam

Nederland in miniatuur. Erg geliefde attractie. Bezoekers uit alle delen van de wereld.

Obama in the Gemeente museum

Openbaar vervoer

The Hague

Stadscentrum

Tram: lijn 16 rijdt in ongeveer 10 minuten naar het centrum. Opstappen op de Statenlaan, vlakbij om de hoek met de van Boetzelaerlaan.
Tram: lijn 11 stopt op de van Boetzelaerlaan en rijdt in een rechte lijn naar Station Hollands Spoor, het oudste station van Den Haag. Hiervandaan loop je het centrum in, onderweg kun je je verbazen over de aangeboden etenswaar in Chinatown.

Haagse Markt

Een korte rit met lijn 11 richting station Hollands Spoor brengt je naar de grootste markt van Nederland: de Haagse Markt. Honderden kraampjes met de meest exotische groenten en vruchten, standwerkers, stoffenkramen, tweedehands artikelen, noem maar op. Een echte beleving!

Station Den Haag Hollands Spoor

Tram lijn 11 heeft Den Haag HS als eindpunt. Opstaphalte om de hoek van Apt34 op de van Boetzelaerlaan.

Madurodam

Bus 22, richting Duinzigt. Stopt op de hoek van de Douzastraat.

Vredespaleis

Ook met bus 22, richting Duinzigt. 5 haltes vanaf Madurodam. Opstappen op de hoek van de Douzastraat.

Eten laten bezorgen?

Geen zin om te koken?
Ook hier wordt thuis bezorgd:

deliveroo.nl
29 restaurants bezorgen in de Douzastraat. De postcode is: 2581 RZ .
Thuisbezorgd.nl
196 restaurants om uit te kiezen!

Supermarkt

Jumbo
Er is een grote Jumbo supermarkt vlakbij. Vanuit Apt34 linksaf, dan de tweede straat rechts en de eerste links. Open tot 22u.

Internationale Organisaties in het Statenkwartier

 • Europol
 • Euro Just
 • Internationaal Gerechtshof
 • OPCW
 • Joegoslavië tribunaal
 • Permanente Hof van Arbitrage
 • Europees Octrooibureau